Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Glädjebesked när Wyndham tar mer ansvar för hönorna

Foto: L214

I tisdags inledde Djurens Rätt tillsammans med koalitionen Open Wing Alliance en kampanj mot Wyndham. Efter fyra dagar meddelar nu Wyndham att de kommer fasa ut samtliga ägg från hönor i burar till 2025, ett beslut påverkar livet för hönor världen över.

– Vi är glada över att ännu ett företag säger nej till burhållning av hönor. Wyndhams beslut kommer påverkar livet för väldigt många hönor världen över, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Wyndham Hotels & Resorts och Wyndham Destinations finns i 110 länder och är en av de största hotellkedjorna i världen och dagens beslut berör mer än 10 000 hotell världen över. 

Wyndham tog ett första ställningstagande om att bli buräggsfria till år 2018, men levde inte upp till sitt löfte, vilket var orsaken till den kampanj som inleddes i tisdags. 

Efter att mängder med djurvänner hört av sig till hotellkedjan meddelade de under fredagen en ny policy om att globalt fasa ut samtliga ägg från hönor i burar till år 2025.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök? Bli medlem i Djurens Rätt. 

Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjkoordinator

20 september 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem