Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Glöm inte att ID-märka katten i sommar

Foto: Chepko Danil Vitalevich / Shutterstock

ID-märk och registrera din katt i sommar så du kan få tillbaka din familjemedlem om olyckan är framme och katten kommer vilse i främmande trakter.

Det är Svenska Kattskyddsförbundet som tipsar om att ID-märka och registrera sin katt i sommar, för då är chansen stor att du får tillbaka sin familjemedlem om katten skulle försvinna.

Det är inte ovanligt att katthem får in katter efter sommaren som de, tack vare ID-märkningen, kan återföra till letande ägare. Men det också tyvärr inte ovanligt att katthemmen får in tamkatter som är omärkta och som inte kan återföras till sina letande ägare.

En katt som är omärkt och omhändertas av myndigheterna anses vara ägarlös och därmed är risken för avlivning stor. Genom att ID-märka och registrera sin katt kan man hjälpa den att hitta tillbaka hem igen.

Ta inga risker i sommar - ID-märk och registrera

En ID-märkning görs genom att ett litet chip förs in under huden i nacken eller med en tatuering i örat. Efter ID-märkningen registrerar man sin katt hos både djurID, som är Svenska Kennelklubbens ägarregister för hundar och katter, och i Sveriges kattklubbars riksförbund SVERAK:s ID-register för katter

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

5 juli 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem