Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Gotlands Djurfristad tilldelas Guldråttan 2016

Föreningen Gotlands Djurfristad tilldelas Guldråttan för arbetet med att ta emot och omplacera avlivningshotade, vanvårdade och övergivna lantbruksdjur. Guldråttan är Sveriges finaste djurrättspris och delas ut sedan 1987.

Guldråttan delas årligen ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, till den eller de som har gjort en exceptionell insats för djuren. Efter årets omröstning, där Djurens Rätts omkring 40 000 medlemmar hade möjlighet att delta, stod det klart att Gotlands Djurfristad hade fått flest röster.

Guldråttan delades ut på söndagseftermiddagen i samband med Djurens Rätts rikskonferens på Münchenbryggeriet i Stockholm.

– Det betyder jättemycket för oss att vårt arbete med att rädda minst en djurindivid i månaden sedan flera år tillbaka blir uppmärksammat. Nu försöker vi finansiera en egen gård, eftersom föreningen inte har någon. Den ska bli en fristad för ännu fler djur i nöd och en oas för veganer. Förhoppningen är att denna planerade fristad och inspirationsplats ska inspirera fler att välja veganskt, säger Lena Areskog, som tillsammans med Linnéa Hedblom och Hugo af Morgenstierna var de som grundade föreningen Gotlands Djurfristad.

Bland de övriga nominerade fanns dokumentärfilmarna Ola Waagen och Frank Nervik, vegomejeriföretaget Ultuna Mejeri och bioteknikföretaget Senzagen.

Nomineringen till Guldråttan 2016

"Med ett brinnande engagemang och hårt arbete har djurfristaden och dess medarbetare förmedlat budskapet om djurs rätt till sina egna liv. Gotlands Djurfristad bedriver djurrätt i praktiken och gör en stor insats för att lyfta lantbruksdjuren som de individer de är."

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

15 maj 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem