Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Grisar utsätts för sparkar och slag

Grisar utsätts för sparkar och slag
Foto: Animal Equality

En smygtagen film på en anläggning som tillhör en av Storbritanniens största grisproducenter visar hur anställda sparkar på grisarna och skrattar åt vad grisarna utsätts för.

Organisationen Animal Equality placerade dolda kameror på en grisuppfödning som ägs av Elsham Linc, en av de största grisproducenterna i Storbritannien. Mer än 10 000 grisar hålls samtidigt på anläggningen

Filmerna, som har fått uppmärksamhet i brittisk media, kunde dokumentera mer än 100 tillfällen då grisarna blev sparkade på i ansiktet eller på huvudet under de 10 dagar som filmerna dokumenterade.

Här kan du se filmen ”Beaten for Bacon”

Förutom slagen visar filmen också djur som inte får den veterinärvård som lagen kräver, och hur de som arbetar på grisuppfödningen skrattar åt det som de utsätter djuren för.

Nu kräver Animal Equality att de skyldiga anmäls och åtalas.

2016 visade en liknande film från Storbritannien hur kalvar slängdes i marken och kor sparkades på. I en annan film från 2012 gick det att se hur griskultingar slogs till döds med metallstänger, också det i Storbritannien. En av de som syntes på filmerna dömdes till fängelse i 18 veckor.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

24 maj 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem