Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

För grisarnas rätt till bra grisliv

Foto: Shutterstock

Djurens Rätt har tagit del av Djurrättsalliansens filmer och foton från 15 svenska grisuppfödningar.

På bilderna syns bland annat grisar som hålls i mycket smutsiga miljöer, skadade och döda grisar, grisar som hålls helt utan eller med väldigt lite strö och suggor som hålls fixerade.

- Nu är det nog, vi vill se konsekvenser. Det grisarna i köttindustrin utsätts för är under all kritik. Det är uppenbart att detta strider mot djurskyddslagen där det framgår att djur ska hållas och skötas i en god miljö så att deras välfärd främjas och så att de kan bete sig naturligt, säger Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Grisar är mycket sociala, aktiva och nyfikna och behöver få böka i marken och undersöka sin miljö större delen av dagen för att må bra. Djurens Rätt arbetar för att grisarnas situation i köttindustrin ska förbättras och lidandet minska, bland annat genom att verka för:

Djurens Rätt gör skillnad genom politisk påverkan och utåtriktat arbete. Vi inspirerar och möjliggör för konsumenter att välja vego. Vi vägleder företag när de integrerar djurskydd i sitt hållbarhetsarbete. Vi granskar, påpekar problem och presenterar lösningar.
 

Linda Björklund

Linda Björklund | Sakkunnig

4 december 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem