Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Handgjorda Casheury från Skåne märks med I’M VEGAN

Foto: Casheury

Casheury, ett företag som tillverkar lyxiga ostar av fermenterade cashewnötter, har anslutit sig till Djurens Rätts veganmärkning.

Casheury använder traditionella tekniker för att tillverka och lagra ost på veganska,  ekologiska och fairtrade råvaror. Alla deras ostar är dessutom soja- och glutenfria och innehåller inga artificiella ämnen. Ostarna är handgjorda i Skåne och går att beställa på Casheurys hemsida och utvalda butiker

Casheury inspireras av traditionella ostar och har ägnat fem år på att ta fram lyxiga varianter såsom CashemBERT, cCasheuBRIE och CasheuZola. Det finns även andra spännande varianter såsom Black Garlic, Hickory Smoked French Pepper och The Aged Kimcheeze. 

“Det har alltid varit viktigt för oss att informera våra kunder att inget djur eller animalier har använts i produktionen av vår ost: tack vare märkningen blir nu budskapet tydligare än någonsin!” skriver Casheury på sin hemsida.

I'M VEGAN är en veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Att använda märkningen I'M VEGAN är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter.

Ika Yébenes Herce

Ika Yébenes Herce | Ansvarig för företagssamarbeten

3 december 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem