Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Hard Rock HORRORS - ny global kampanj mot burägg

All storskalig äggproduktion är problematiskt, men burhållning av hönor är den värsta formen.

Idag släpps en global buräggsfri kampanj av Djurens Rätt och koalitionen Open Wing Alliance, denna gång mot multinationella kedjan Hard Rock. 

Hard Rock har restauranger, caféer och hotell i 75 länder världen över. I kampanjen uppmanas de att göra som över 2 000 andra företag och sluta använda burägg. 

 Hönor i burar kan inte ens sträcka ut sina vingar ordentligt. Genom att anta en global, buräggsfri policy kan Hard Rock göra skillnad för tusentals hönor världen över, säger Linn Bleckert, kampanjansvarig på Djurens Rätt. 

Bakom kampanjen står Djurens Rätt tillsammans med Open Wing Alliance, en koalition bestående av 76 djurrätts- och djurskyddsorganisationer världen över.

Se mer av kampanjen på Hardrockhorrors.com

Det här kan du göra

1. Skriv till Hard Rock på Facebook och Instagram uppmana dem att bli buräggsfria!

2. Bli Blixtaktivist hos Djurens Rätt och få uppdateringar om kampanjer och actions du kan göra. 

Om Open Wing Alliance

Open Wing Alliance är en global koalition av djurrätts- och djurrättsorganisationer som jobbar tillsammans för att få fler företag att säga nej till burhållning av hönor. Koalitionen förändrar hur några av världens största företag behandlar djur och sätter nya standarder för företagspolicies lokalt och globalt. Djurens Rätt är en av organisationerna som ingår i Open Wing Alliance.

Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjansvarig

23 februari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem