Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Hawaii Poké tar mer ansvar för kycklingarna

Shutterstock

Ännu ett företag vill höja välfärden för kycklingarna. Den här gången är det restaurangkedjan Hawaii Poké som tar med European Chicken Commitment i sina inköp. Kedjan finns idag på tio platser men planerar att expandera stort de kommande åren.

Restaurangkedjan har specialiserat sig på bowls av olika slag, alla med hawaiianska smaker. Dessutom så erbjuder dem många veganska alternativ. 

- Vi tycker det är väldigt positivt att Hawaii Poké tar ansvar i en så pass viktigt fråga som djurvälfärd och dessutom satsar på det veganska. Deras beslut visar att hållbarhetsarbetet inte pausar trots svåra tider, säger Karolina Ideböhn som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt. 

Om European Chicken Commitment (ECC)

European Chicken Commitment är ett antal välfärdskriterier som ska öka kycklingarnas välmående. Bland kriterierna ingår bl.a. större yta för kycklingarna att röra sig på samt slopandet av snabbväxande turbokycklingar. I några länder med stark opinion för djurvälfärd, som Sverige, ingår också utevistelse/vinterträdgårdar som ett kriterium. Närmare 170 företag i Europa har valt att arbeta enligt ECC, bland dessa Nordrest, KFC, Espresso House och franska Lidl.

vNathalie Söderström

Nathalie Söderström | Ansvarig för företagsrelationer

3 december 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem