Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Hemlösa katter på Adelsö får hjälp

Lilla Grå, en av flera katter som fått hjälp av föreningen Rädda katterna.
Lilla Grå, en av flera katter som fått hjälp av föreningen Rädda katterna.

Sedan 2015 har föreningen Rädda katterna arbetat med att förändra livet för en koloni katter som lever på Adelsö i Ekerö kommun utanför Stockholm. Djurens Rätt har bidragit ekonomiskt till projektet som har gett gott resultat!

Djurens Rätt har under flera år samarbetat med föreningen Rädda katterna. Först gällde det att hjälpa hemlösa katter i Nackareservatet och i Järva koloniområde utanför Stockholm. 46 hemlösa katter fångades in och gav möjligheten till ett fortsatt bra liv.

Sedan 2015 har fokus legat på den kattkoloni som lever på Adelsö i Ekerö kommun - även där med gott resultat. I slutet av 2017 återstod endast två okastrerade katter på Adelsö som skulle fångas in och kastreras och tas om hand.

Skadade lilla Minki, som lämnades in för avlivning, men kom till oss istället och sedan vidare till Kattstallet

Skadade katten Minki, som lämnades in för avlivning, togs om hand av Rädda katterna och hamnade senare på Kattstallet.

Arbetet bedrivs genom TNR-M-metoden – vilket står för Trap, Neuter, Return och Manage, eller fånga in, kastrera, återplacera och sköta om. Katter som kan omplaceras får hem, de som är för sjuka avlivas och de katter som är friska men förvildade, släpps tillbaka och ges daglig tillsyn och matning.

Rädda Katterna har också inlett en kastreringskampanj i Ekerö och Upplands Väsby där de erbjuder gratis kastrering och id-märkning till behövande katter och dess ägare.

Djurens Rätts finansiering av Rädda katternas livsviktiga arbete för katterna är möjligt tack vare pengar som testamenterats till Djurens Rätt. I testamentet hade det angetts att det var just hemlösa djur som skulle få hjälp. Vill du veta mer om hur det fungerar att testamentera pengar till Djurens Rätt? Läs mer om att testamentera här

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

27 februari 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem