Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Historiskt beslut: Australiens största exportör av djur till slakt stoppas!

Historiskt beslut: Australiens största exportör av djur till slakt stoppas!
Foto: Animals Australia

Det lönar sig att protestera! Australien är ett steg närmare ett stopp för export av levande djur till slakt efter att landets största exportör har fått sin licens indragen.

Företaget Emanuel Exports, Australiens största när det gäller export av djur till slakt i andra länder - och det företag - som stått i fokus för de senaste månadernas kritiserade båttransporter, har fått sin licens permanent indragen. Ett historiskt beslut i arbetet mot de kritiserade transporterna.

Djurens Rätt har vid upprepade tillfällen skrivit om hur Australien varje år exporterar miljontals djur för slakt i andra länder. Transporterna kan pågå under flera veckor eller månader och på båtarna hålls djuren under stor misär. Det senast exemplet är ett fartyg som med över 60 000 får ombord lämnade Australien. Djuren ombord transporterades för att slaktas i Kuwait, Qatar och Förenade Arabemiraten för slakt, och bara under transporten dog mer än 2 400 av fåren på skeppet av den extrema värmen ombord.

Organisationen Animals Australia och många andra arbetar för att få till ett politiskt förbud mot transporterna från Australien. Efter den här sommarens svåra djurplågeri vid EU:s gränsövergångar måste slutet för europeisk export av levande djur också vara nära.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

23 augusti 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem