Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Hjälp oss ge kycklingarna plats

I en stor pågående annonskampanj lyfts kycklingen fram som ett miljövänligt alternativ. Men kycklingindustrin är långt ifrån hållbar, varken för klimatet eller för kycklingarna. Nu vill vi ge kycklingarna en plats och visa på det orimliga i att lyfta kycklingkonsumtion som ett klimatsmart val. Vill du hjälpa till?

Att välja kyckling är varken hållbart för klimatet eller kycklingarna. De omkring 99 miljoner kycklingar som föds upp i Sverige varje år är avlade att växa extremt snabbt. De hålls inomhus, i grupper om tiotusentals individer på liten yta, med bensmärtor, frätskador. Det otroliga tempo som kycklingarna hanteras i är det en djurhållning som är definitionen av ohållbar.

Under två veckor i november kommer Djurens Rätt annonsera stort på 10 tågstationer i Sverige. Där kan vi nå ut med kycklingarnas verklighet till hundratusentals resenärer. Det är tack vare gåvor och stöd från allmänheten som vi kan göra en sån här satsning. Och vill gärna göra ännu mer. Vill du hjälpa till?

De som vill fortsätta producera och sälja kycklingar billigt lägger inte mycket pengar på att ge kycklingarna ett bättre liv, men de lägger en hel del på reklam och marknadsföring. De möjligheterna har inte vi, men vi har något större och starkare – varandra, och det faktum att vi är många som anser att kycklingar förtjänar bättre och att det inte är hållbart, varken miljövänligt eller etiskt, att föda upp dem på det här sättet.

Sofia Säljö

Sofia Säljö | Ansvarig insamling privatpersoner

20 september 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem