Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Världen försöker hjälpa övergivna delfinen Honey

Världen försöker hjälpa övergivna delfinen Honey

Delfinen Honey, tillsammans med 46 pingviner, finns sedan i januari på ett övergivet delfinarium i Japan. Honey hålls nu ensam i en liten bassäng där hon uppvisar tydliga tecken på att fara illa. Nu höjs röster runt om i världen för att rädda djuren därifrån. Det här kan du göra!

Honey fångades in i närheten av ökända Taiji år 2005 – snart efteråt tog Japanska delfinarier ett beslut om att inte längre köpa in delfiner infångade i Taiji. Men det hjälpte inte Honey som togs till Inubosaki Marine Park Aquarium i staden Choshi i Japan.

I januari stängde dock anläggningen för besökare på grund av sviktande besökssiffror. Men trots att parken nu är stängd och övergiven så finns Honey och 46 pingviner kvar.

De matas fortfarande, men filmer inspelade först i mars och därefter nu i augusti visar hur Honey simmar ensam i en liten bassäng i den övergivna anläggningen. ”Honey har blivit en symbol för problemet med delfinarier” menar Akiko Mitsunobu från en lokal djurrättsorganisation, och berättar om hur delfinen Honey nu uppvisar klara tecken på att hon mår dåligt i bassängen.

I oktober 2018 skickade Djurens Rätt en skrivelse, tillsammans med mer än 15 000 namnunderskrifter, till Japans ambassadör i Sverige där vi uppmanade ambassadör Jun Yamazaki att hjälpa delfinen Honey.

Det här kan du göra

Skriv till Sveriges ambassad i Japan på [email protected] och berätta att du tycker att dessa djurs öde är viktigt och att de måste göra vad de kan för att Honey och pingvinerna ska komma därifrån.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

31 augusti 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem