Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Hotellkedjan Radisson Hotel Group säger nej till burägg

Foto: Shutterstock

Nästa företag att säga nej till burhållning av hönor på global nivå är Radisson Hotel Group. Hotellkedjan som är en av världens största har fler än 1400 hotell i 65 länder, bland dessa finns Sverige.

- Radisson Hotel Group är ännu ett företag som visar vägen för att hönorna ska få det bättre. Djur i bur är inget som tillhör framtiden och vi är glada över att många företag inser just detta, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

Varumärkena Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson och Country Inn & Suites by Radisson är alla delar av kedjan. Sedan tidigare har även  Accor Hotels, Best Western Intrnational, Hilton Worldwide, InterContinental Hotels, Kempenski, Marriott International, Wyndham Destionations, Wyndham Hotels & Resorts och Scandic Hotels valt att säga nej till den här typen av djurhållning. 

- I stort sett samtliga stora hotellkedjor har valt att säga nej till burägg. Tyvärr har vi inte fått några sådana signaler från Elite Hotels eller Nordic Choice än, säger Nathalie Söderström. 

Över 1 500 företag världen över har valt säga nej till burägg de senaste åren och nu har även burhållning av hönor förbjudits i flera länder i Europa och delstater i USA.

Sverige är inte ett av de länder där burhållning av hönor har förbjudits och därför driver Djurens Rätt kampanjen "Släpp burarna".

Porträttfoto på Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjkoordinator

22 november 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem