Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Hundar inte längre mat i Kina

Foto: Shutterstock

Kina har tagit bort hundar från den lista som reglerar vilka djur som får födas upp och säljas som kött. Många ser beslutet som ett positivt steg mot en förändring i hur vi behandlar djur runt om i världen.

I april skrev vi om förslaget från det kinesiska jordbruksministeriet om att hundar ska tas bort från den lista som reglerar vilka djur som får födas upp för att bli kött. (Trots tidigare rapporter har katter aldrig funnits med på listan.)

Nu skriver organisationen Animals Asia att förteckningen har publicerats offentligt och att hundar inte längre finns med.

It is extremely encouraging to see this landmark decision that reflects the growing concern for animal welfare in China. It provides inspiration to continue our work to improve the lives of animals and humans alike and is truly a shining example of kindness in action” skriver Animals Asia på sin webbsida.

Förändringen innebär ett förbud mot att föda upp hundar för att bli kött och mot att sälja hundkött, något som Animals Asia menar kommer få stor betydelse.

Orsaken till förändringen är enligt ett uttalande från jordbruksministeriet allmänhetens oro kring hur djuren behandlas och en växande medvetenhet kring djurskydd i landet. Samtidigt är det ovanligt att hundar och katter äts i Kina och nästan 100 miljoner hundar och katter hålls redan idag som familjedjur i landet.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

3 juni 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem