Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Hyatt blir nästa hotellkedja att slopa buräggen

2 hönor i grönt gräs
Foto: Aksenova Natalya/Shutterstock

2018 har varit ett positivt år för hönorna. Djurens Rätt har kunnat presentera en mängd nyheter om företag som tagit ställning för hönorna genom att säga nej till ägg från hönor i bur. Senast i raden är hotellkedjan Hyatt.

Under hösten har några av de största hotellkedjorna gått ut med heltäckande buräggsfria beslut, det vill säga att de väljer bort samtliga ägg från hönor i burar.

I september meddelade Scandic Hotels sitt beslut och för någon vecka sedan var det Marriott International. Igår var det Hyatts tur, en hotellkedja som finns i över 50 länder världen över.

– Hotellkedjorna är på framfart i arbetet, det är väldigt glädjande då de köper in stora mängder ägg. Beslut från dem påverkar många hönor, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Sedan tidigare har även Interncontinental Hotels, Four Seasons och Wyndham Worldwide tagit beslut om att fasa ut buräggen på global nivå.

– Vi hoppas att buräggsfria policies inom kort ska bli standard för varje företag. Att företag är tydliga med hur de arbetar för en ökad djurvälfärd är dessutom något som blir viktigare och viktigare för konsumenterna, fortsätter Nathalie Söderström.

I Sverige har antalet hönor i burar minskat med hela 9 % jämfört med 2017. Det innebär att antalet hönor i bur för första gången i modern tid hamnar under en miljon. Det är ett resultat av tydlig opinion bland allmänheten mot burhållning av djur och att företagen nu lyssnar på sina konsumenter. Men för att alla hönor ska slippa spendera sina liv i burar behöver fler företag ta samma beslut.

I Djurens Rätts kartläggning Äggläget kan du läsa mer om hur olika företag som Djurens Rätt är i kontakt med ligger till i frågan.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

20 december 2018

csr

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem