Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Inga fler delfinarier hos Ving

Foto: Pascale Gueret/Shutterstock

När Djurens Rätt i förra veckan avslutade uppropet för att få resebolag att säga nej till delfinarier fanns Ving med i kategorin ”Resebolag vi hoppas på”. Men nu behöver vi inte hoppas längre, Ving meddelar i ett mail att de inte längre säljer biljetter till delfinarier.

Den 5 september skickade Djurens Rätt skickat över en uppmaning till de största svenska resebyråerna att sluta stötta delfinarier där djur tvingas uppträda i en onaturlig miljö. Uppmaningen stöds av nästan 24 000 personer som hade skrivit under Djurens Rätts upprop.

I blogginlägget om uppropet listade vi resebolag i tre olika kategorier, och Ving fanns med i kategorin över företag som vi hoppades på, men som ännu inte hade sluta sälja biljetter till delfinarier. Men nu behöver vi inte hoppas längre.

I ett mail till Djurens Rätt skriver Ving att de tidigare har sålt biljetter till delfinarier eller parker som har delfiner, man att de har tagit bort dem och inte avser att ta tillbaka dem i utbudet. Ving skriver att tiderna förändras, att deras kunder numera är intresserade av andra typer av utflykter.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

11 september 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem