Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Kritik mot planer på att använda djur under OS-invigning

Den brittisk-irländske filmregissören och producenten Danny Boyle gavs uppdraget att skapa ingivningsceremonin till de olympiska spelen i London 27 juli som inleds den 27 juli. Men hans planer på att använda tolv hästar, tre kor, två getter, tio hönor och ankor, nio getter, 70 sjuttio får och tre fårhundar har fått brittiska djurorganisationer att reagera.

Organisationerna PETA (People for the Ethical Treatment), Captive Animals Protection Society (CAPS), Animal Defenders International, Compassion in World Farming (CIWF), Viva!, Born Free Foundation och Animal Aid har gått ihop och uppmanat den olympiska kommittén att tänka om.

I ett brev till de ansvariga för ingivningsceremonin trycker man på den stress som djuren under invigningen kommer att utsättas för, samt vilken felaktig bild av brittisk djurhållning ett sådant arrangemang skulle uppvisa. Scenen under invigningsceremonin skulle uppvisa ett brittiskt landskap med djur, men verkligenheten är att majoriteten av lantbrukets djur istället hålls inomhus i djurfabriker.

Brevet från organisationerna går att läsa på http://www.captiveanimals.org/wp-content/uploads/2012/06/LOGOC-21.6.2012..., och för den som vill engagera sig vidare finns en namnlista på http://www.thepetitionsite.com/815/833/577/oppose-the-use-of-live-animal....

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

25 juni 2012

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem