Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

London Fashion Week blir pälsfria

London Fashion Week blir pälsfria
Foto: Catwalk Photos/Shutterstock

London blir den första stora modeveckan som blir pälsfri efter att arrangören bekräftat att inga deltagande designers kommer att visa upp päls på catwalken.

I och med de växande protesterna mot päls i London ställde arrangören till London Fashion Week, British Fashion Council, en fråga till deltagande designers i om de skulle använda päls i kommande kollektioner.

Caroline Rush, vd för British Fashion Council, kunde konstatera att modeveckan i år kommer att vara 100 procent pälsfri:

Detta är ett bevis på en trend vi har sett de senaste åren med fler och fler varumärken som beslutar att använda alternativa material till päls.

Så sent som igår meddelande lyxvarumärket Burberry att de - precis som t.ex. Gucci, Versace och Michel Kors - antar en pälsfri policy. Tidigare i år uppdaterade Asos sin hållbarhetspolicy och uteslöt även dun, silk, cashmere och mohair. Och Helsingfors Fashion Week gick nyligen ut med att de stoppar läder från sina events på grund av den negativa miljöpåverkan industrin har.

Det hela kan sammanfattas med: att modeindustrin äntligen har börjat ta hållbarhetsbeslut som skonar djuren!

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Chef Djurvänlig konsumtion

7 september 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem