Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
kr/mån

Med Nederländerna som inspiration för färre djurförsök

Med Nederländerna som inspiration för färre djurförsök
Herman Koëter

Världsledande inom innovation utan djurförsök till 2025 - den radikala målsättningen har Nederländernas regering antagit. Herman Koëter är en av dem som drivit på arbetet och under måndagen föreläste han på Djurens Rätts och Djurskyddet Sveriges seminarium under Almedalsveckan.

Till år 2025 ska Nederländerna fasa ut en stor del av djurförsöken och kraftigt minska användandet av försöksdjur - men var har lett fram till beslutet? Herman Koëter, ordförande för The Netherlands National Committee for the protection of animals used for scientific purposes (NCad), som har tagit fram rapporten som beslutet grundar sig var inbjuden av Djurens Rätt och Djurskyddet Sverige till ett seminarium under Almedalsveckan för att förklara varför. Vilka möjligheter finns för att fasa ut djurförsök? Hur kan Sverige inspireras av Nederländerna för att utveckla arbetet med att ersätta djurförsök?

Herman Koëters föreläsning spelades in och kommer att läggas ut i efterhand och i den efterföljande diskussionen deltog Stina Oredsson, professor vid biologiska institutionen vid Lunds universitet och Torsten Jakobsson, projektledare på det nyinstiftade 3R-centret, liksom riksdagsledamöterna Åsa Coenraads (M), Isak From (S) och Emma Nohrén (MP).

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

4 juli 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem