Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Mer än 160 organisationer uppmanar den nya EU-kommissionen att skrota burarna

De 160 organisationer, varav Djurens Rätt är en, representerar mer än en miljon personer från runt om i Europa. I ett öppet brev, där den nya EU-kommissionen välkomnas, uppmanar de till att viktiga beslut måste tas för djuren.

I det öppna brevet skriver Djurens Rätt och de övriga organisationer om medborgarinitiativet End the Cage Age, det största initiativet i EU hittills för djuren inom livsmedelsindustrin som har samlat in mer än 1,6 miljoner namnunderskrifter. Målet med medborgarinitiativet är att en gång för alla skrota de burar där mer än 300 miljoner grisar, hönor, kaniner, ankor och kalvar hålls instängda i inom livsmedelsindustrin i Europa.

Brevet är ställt till den nya EU-kommissionens första vice ordförande Frans Timmermans, Stella Kyriakides, kommissionär för Hälsa och livsmedelssäkerhet samt Janusz Wojciechowski, EU:s nya jordbrukskommissionär, som tillsammans kommer bli nyckelpersoner för att skapa framtida lagstiftning för djuren på EU-nivå.

I brevet uppmanas de att införa lagstiftning som stoppar användningen av burar inom livsmedelsindustrin i Europa där mer än 300 miljoner djur hålls instängda.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

7 december 2019

EU

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem