Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Motion om pälsfarmsförbud röstades ner på S-kongress

Motion om pälsfarmsförbud röstades ner på S-kongress
Foto: Lynsey Grosfield/Shutterstock

Malmö arbetarekommun hade till Socialdemokraternas kongress i Göteborg motionerat om ett förbud mot pälsdjursuppfödning i Sverige. Under söndagskvällen röstades dock motionen ner av kongressen.

Motionen ville att Sverige skulle förbjuda all minkfarmning i Sverige, men när motionen under söndagen kom upp till omröstning på Socialdemokraternas pågående kongress i Göteborg så blev det avslag på motionen.

Däremot gick partistyrelsens inlägg under debatten ut på att ett etiskt förbud mot pälsdjursfarmer inte är önskvärt, men det refererades till att minkar måste kunna bete sig naturligt och om vikten av att motverka beteendestörningar.

Partistyrelsens förtydligande på kongressen förändrar inte att motionen om att förbud mot pälsdjursfarmer röstades ner, men vi tolkar det som att Socialdemokraternas tidigare linje om att pälsdjursfarmer som de ser ut idag inte kan fortsätta fortfarande gäller. Djurens Rätt anser att Sveriges minkfarmer bör stängas ner på etisk grund, men vi arbetar också vidare för skärpta regler som skulle innebära en avveckling av pälsdjursfarmerna säger Tina Hogevik, Djurens Rätts vice ordförande, som deltog på kongressen.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

11 april 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem