Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Nelly fortfarande pälsfri

Efter en lyckad aktionshelg för pälsdjuren nu i helgen känns det glädjande att få berätta följande. Många har ringt och mailat angående Nelly, som är med i vårt pälsfria program, eftersom de säljer jackor från varumärket Hollies som tillverkar jackor med äkta päls. Vi kontaktade Nelly och följde upp och det visade sig att Hollies på grund av Nelly har valt att göra modeller med fuskpäls. Ett steg i rätt riktning!

- Pälsfria listan är ett instrument för att skapa en pälsfri handel och det är tydligt att arbetet kring detta har effekt, nu är över 130 företag anslutna bara i Sverige, säger Benny Andersson, verksamhetschef för Djurens Rätt.

Hollies har visat att de kan svara upp mot de ändrade önskemålen och den naturliga utvecklingen är självklar att helt sluta med päls.

Richard Woodbridge på Nelly.com kommenterar: "Sedan vi valde att sluta helt med päls har vi ställt krav på ett antal leverantörer att ta fram ett pälsfritt alternativ för oss, i annat fall slutar vi naturligtvis att sälja dem. Hollies är ett sådan leverantör som har valt att ta fram ett alternativ för oss så att vi kan fortsätta sälja dem. Så informationen vi anger på webbsidan (att det är fuskpäls) är korrekt".

Djurens Rätts mål är att fortsätta att ha en dialog med klädbranschen om päls och andra djurmaterial. Du kan hjälpa oss i det arbetet genom att stödja oss som månadsgivare. Allt Djurens Rätts arbete baseras på frivilliga gåvor, så ditt stöd gör skillnad! 

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

30 november 2015

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem