Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Nordic Choice Hotels väljer fjäderfritt i påsk

Foto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels säger hej då till fjädrar i påsk och deras mer än 190 hotell väljer djurvänligt pynt istället.

– Som en del av vårt arbete med att leverera Nordens mest hållbara totalupplevelse ställer vi oss med glädje bakom kommunernas initiativ till djuretiskt pynt. Det blir definitivt påskstämning på våra hotell, även om vi tar bort påskfjädrarna, säger Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetsdirektör på Nordic Choice Hotels.

Hotellkedjan har inspirerats av de mer än 200 kommuner som i har valt att pynta utan fjädrar, och för Nordic Choice Hotels är det ett självklart val att delta i bojkotten.  

På hotellkedjorna Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel, Quality Hotel och Comfort Hotel väljs det därför i år bort fjädrar till förmån för alternativa aktiviteter och påskpynt. "Nu ska det bli intressant att se hur många andra företag som följer efter och väljer bort påskfjädrar inför årets firande" skriver Nordic Choice Hotels på sin webb.

– Det kan låta som en liten sak huruvida man har fjädrar i påskriset eller inte, men det har ganska stor betydelse eftersom både kommuner och företag ofta köper in saker i stora volymer. Att minska eller helt välja bort djurprodukter är ett sätt att ta ställning och inkludera djuren i sitt klimat- och hållbarhetsarbete. Det visar att det med ganska små medel går att göra skillnad, berättar Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjansvarig

4 april 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem