Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Nu stoppas djurplågeriet i Toro de la Vega

En tjur ligger på marken och sticks med en kniv, i bakgrunden står en massa människor
Foto: PACMA

Spaniens högsta domstol har satt stopp för djurplågeriet som är den uppmärksammande och kritiserade festivalen Nu stoppas djurplågeriet i Toro de la Vega där tjurar plågas till döds.

Djurens Rätt har vid flera tillfällen skrivit om den spanska festivalen Toro de la Vega, festivalen som ägt rum i staden Tordesillas, där tjurar får spjut och lansar kastade på sig till de förblöder till döds under stort lidande.

2016 ställdes djurplågeriet in efter ett beslut av beslutsfattarna i regionen Kastilien och León. Och nu har Spaniens högsta domstol ställt sig bakom beslut att stoppa sådant som skadar djuret fram till dess död - vilket innefattar användningen av spjut och lansar – liksom att djuret dödas offentligt, vilket var orsaken till att Toro de la Vega inte genomfördes år 2016.

”Toro de la Vega är historia” skriver det spanska djurpartiet PACMA på sin Facebooksida, där de skriver om en tio år lång kamp för att stoppa djurplågeriet.

Djurens Rätt arbetar för ett samhälle där djur inte ses som underhållning och uppmanar människor att inte besöka evenemang där djuren används i underhållningssyfte - mer information hittar du här.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

20 mars 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem