Djurens Rätt
26 September 2018

Nya bilder visar återigen djurplågeriet bakom parmaskinkan

Parmaskinka anses vare en delikatess och en kvalitetsmärkning, men i mars i år släpptes bilder som visar de vedervärdiga förhållanden som de grisar som föds upp för denna skinka hålls under.

Mer än 12 miljoner grisar slaktas varje år för att bli till parmaskinka, ibland kallad endast parma eller prosciutto, en lufttorkad skinka från norra Italien som säljs runt om i Europa och världen.

Nu har den italienska organisationen Essere Animali släppt nya filmer som återigen visar hur dessa grisar behandlas. Filmen - som bland annat visar hinkar fulla med döda griskultingar, hur sjuka djur utsätts för elstötar och hur grisar slås i huvudet med en slägga- har resulterat i att en polisutredning för djurplågeri har inletts.

Detta kan du göra

Skriv på uppropet End Pig Pain och kräv förändring för Europas grisar

Se filmen

Vi vill varna för obehagliga scener!

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: