Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Nytt avslöjande från PETA av djurplågeri i ullproduktion

Djurrättsorganisationen PETA har idag avslöjat grymt djurplågeri på sydamerikanska fårfarmer som levererar ull till företaget Patagonia, som säljer friluftskläder. Märket finns att köpa i många sport- och friluftsbutiker i Sverige.

Patagonia skriver i sin marknadsföring att de arbetar mycket för ett gott djurskydd, och att ullen de använder är kontrollerad utifrån strikta djurskyddskriterier.

Videon från PETA uppvisar en helt annan verklighet. Den visar lamm som får sina svansar avskurna helt utan bedövning, och som får testiklarna snörda så att de ska skrumpna och falla av. Detta är naturligtvis oerhört smärtsamt. Vidare visar filmen får som slaktas på farmen utan bedövning, och vissa rör sig fortfarande när de flås. Som i många tidigare filmer från ullindustrin får vi se brutal behandling vid klippning, som går fort och lämnar fåren blödande.

Djurens Rätt konstaterar än en gång att det bara finns ett säkert sätt för konsumenter att veta att de inte bidrar till djurplågeri, och det är att låta bli att köpa produkter från djur.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

14 augusti 2015

ull

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem