Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Nytt fall av kyckling som har skållats levande hos Kronfågel

Samma dag som Aftonbladet sände ett reportage där de berättade om kycklingar som skållats levande på Kronfågels slakteri utanför Katrineholm upptäckte en veterinär en kyckling som inte bedövats som den skulle.

Det är tidningen FoodMonitor som rapporterar om att trots ord om ”oacceptabla misslyckanden som vi beklagar djupt och tar på största allvar” från Kronfågel så fortsätter kycklingar att fara illa. Samma dag som Aftonbladet sände programmet 200 sekunder om att kycklingar skållats levande noterade en veterinär från Livsmedelsverket en ostucken kyckling på Kronfågels slakteri.

– De [Kronfågel] har inte åtgärdat ännu så som de ska göra. De har en plan om vad de ska göra och det är inte gjort, säger Ulrike Segerström, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Södermanlands län till FoodMonitor.

Som Djurens Rätt har skrivit om tidigare slaktas drygt en miljon kycklingar varje vecka på slakteriet utanför Katrineholm. Det innebär att nästan hälften av alla djur som slaktas i Sverige varje år sätter livet till i en och samma djurfabrik.

Med din hjälp kan Djurens Rätt påverka mest där det gör störst skillnad för flest individer. Vårt mål är en lagstiftning som fullt ut respekterar alla djurs rättigheter men tyvärr är det långt ifrån dagens verklighet. Samhällsförändring tar tid men med din hjälp så kan vi göra skillnad!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

31 maj 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem