Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Oh Poké ökar vego - mindre kyckling och fisk

Oh Pokés Tofu Noodle Bowl
Oh Pokés Tofu Noodle Bowl

Sveriges största poké bowl-kedja Oh Poké tar nya kliv mot en grönare och mer djurvänlig framtid. Detta genom en målsättning om att 50 % av deras sålda rätter ska ha växtbaserade proteiner till år 2030. För kedjan innebär detta en minskning av kött från kyckling och fisk till förmån för mer vego.

Oh Poké, som idag har 30 restauranger i södra Sverige, satsar sedan tidigare stort på vego genom att erbjuda veganska alternativ till både fisk och kyckling. De har nyligen även introducerat veganska “räk”chips på menyn, och deras veganska bowls har sedan tidigare Djurens Rätts I’M VEGAN-märkning.

Nu tar Oh Poké ännu större kliv mot en grönare, mer hållbar framtid genom en nya målsättning: att 50 procent av sålda rätter ska ha växtbaserade proteiner till år 2030. Detta innebär för kedjan således en minskning av kött från kyckling och fisk, då det är dessa animaliska proteiner de serverar.

- Vårt mål är att 50 procent av våra sålda rätter ska ha växtbaserade proteiner till år 2030. Idag ligger vi på runt 30 procent, så vårt mål innebär en ganska stor förflyttning mot det växtbaserade. Vi tänker det målet som vårt minimum, och vi hoppas att vi kanske kan nå ännu längre, säger Shadlee Ismail, medgrundare till Oh Poké.

Förutom vegosatsningar så har Oh Poké sedan tidigare också valt att arbeta med European Chicken Commitment, vilket innebär att de ställer högre krav på välfärd för kycklingarna de köper in. Att de arbetar med ECC innebär bland annat att inga turbokycklingar kommer serveras hos Oh Poké och att minst 20 procent av kycklingarna kommer ha utevistelse till år 2026.

Läs Oh Pokés målsättning på deras hemsida.

 

För att djuren ska få det bättre måste köttkonsumtionen halveras senast 2030. Detta innebär att djurfabrikerna monteras ned och att samhället i stort behöver välja mer vego.

Nora Ullman

Nora Ullman | Specialist Företagsrelationer

16 juni 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem