Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Ormar dödas för sitt skinn

Varje år dödas miljontals ormar för sitt skinn. Skinnet blir till skor, handväskor, bälten och andra accessoarer.

Världen över dödas miljontals ormar för att deras skinn ska användas till skor, handväskor, bälten och liknande produkter.

Torsdagen den 21 februari medverkade Djurens Rätts Cecilia Mille i SVT:s Gomorron Sverige för att diskutera filmen som visar hur ormar och varaner flås ofta levande för sitt skinn.

Kor, grisar, getter, får och hästar är de djurslag som oftast används för skinnprodukter, men även skinn från krokodiler, strutsar, ormar och kängurur används till produkter som skor och bälten. Skinnprodukterna är mycket sällan märkta, och i praktiken är det omöjligt att veta från vilket djur och varifrån skinnet kommer.

Det är inte första gången Djurens Rätt nås av rapporter om djur som flås levande. Oftast handlar det om mårdhundar och andra djur som föds upp för päls. Det enda säkra sättet att säga nej till det djurplågeri som skinn- och pälsprodukter innebär är att bli en djurvänlig konsument. Djur är inte våra att klä oss i, djur är inte accessoarer. Köp inte produkter som kommer från djur.

Lär dig mer om skinnindustrin under Våra frågor.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

20 februari 2013

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem