Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Polen tar steg i rätt riktning för djuren

Foto: Shutterstock

När parlamentet i Polen röstade igenom en ny djurskyddslag innehöll den inte bara ett förbud mot pälsdjursfarmer utan fler viktiga framsteg för djuren. Nu går den nya förslagen vidare till senaten där en ny omröstning ska ske.

Vi har tidigare skrivit om hur förslaget till ny djurskyddslag i Polen innehåller ett förbud mot pälsdjursfarmer. En bred majoritet, 77 procent av ledamöterna i parlamentet, röstade för förslaget. Men den nya djurskyddslagen – kallad The Five for Animals bill – innehåller fler viktiga punkter som skulle få stor betydelse för djuren.

Bland dessa finns ett förbud mot att använda djur på cirkusar, skärpta kontroller för djurhållare, nya minimiregler för hur djur får hållas, förbud mot att hålla hundar och andra djur i kedjor och ett exportförbud av kosher- och halalslaktat kött, det skriver Eurogroup for Animals.

Efter att parlamentet röstat igenom förslaget till ny djurskyddslag går det nu vidare till senaten för en ny omröstning, och därefter till Polens president för ett sista godkännande innan lagen kan träda i kraft.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

20 september 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem