Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Prada blir pälsfria!

Foto: Manuel Esteban/Shutterstock

Prada blir idag ytterligare ett av de modehus som slutar med päls och som ansluter sig till den internationella pälsfria lista, som i Sverige drivs av Djurens Rätt. Deras nya policy gäller samtliga varumärken under Prada-gruppen, som Miu Miu, Church’s och Carshoe.

Idag, den 22 maj, meddelar Prada-gruppen att de inte längre kommer att använda animalisk päls i sina nya produkter från och med sommarsäsongen 2020.

Prada-gruppen blir med dagens besked ett av de största namnen som ansluter till den växande pälsfria listan med mer än 1 000 anslutna företag runt om i världen. Det verkar onekligen som att päls är på väg att fasas ut från de stora modehus för gott.
- Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt

Fur Free Alliance, en global koalition av organisationer där Djurens Rätt ingår, lanserade under fjolåret en kampanj mot Pradas användning av päls, och sedan dess har en dialog förts mellan Prada den italienska djurrättsorganisation LAV samt amerikanska HSUS. En dialog som lett fram till dagens besked.

Prada-gruppen är engagerade inom innovation och socialt ansvar och vår pälsfria policy som har uppnåtts efter en positiv dialog med Fur Free Alliance, särskilt med LAV och HSUS, är en förlängning av det engagemanget. Att fokusera på innovativa material gör att företaget kan utforska nya gränser för kreativ design samtidigt som vi bidrar till en efterfrågan på etiska produkter.
- Miuccia Prada, Pradas chefdesigner

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

22 maj 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem