Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Projektet Rädda katterna avslutas med gott resultat

Sedan slutet av december 2013 och fram till den 15 september i år har Djurens Rätt i samarbete med föreningen Rädda katterna bedrivit ett projekt för att rädda hemlösa katter i Stockholmsområdet.

Samarbetet har varit mycket lyckat och nu finns en sammanfattande rapport att läsa för dig som vill veta mer om hur projektet gick.

Föreningen Rädda katterna hade som målsättning att fånga in samtliga hemlösa katter i Nackareservatet och i Järva koloniområde. 46 ägarlösa katter i Järva koloniområde och Nackareservatet har fångats in och fått möjligheten till ett fortsatt liv. Av de infångade katterna har 59 % blivit adopterade och flyttat till egna hem och 41 % bor av olika anledningar kvar på katthemmen. Kvar där ute finns ca åtta katter, som inte har hunnit placeras under projektets gång. Även om projektete officiellt avslutats så kommer Föreningen Rädda katterna att fånga in alla de återstående katterna så snart plats finns på katthemmen.

Vad har pengar använts till?

Alla infångade katter är kastrerade, vaccinerade, avmaskade och ID-märkta. De är undersökta av veterinär och där avvikelse hittats har denna åtgärdats av veterinär på Doctrivetkliniken eller av katthemmets egen veterinär.

Här hittar du alla deluppdateringar i projektet:

Samarbetet var möjligt tack vare pengar som testamenterats till Djurens Rätt. I testamentet framgick tydligt till vad gåvan skulle användas till. Vill du veta mer om hur det fungerar att testamentera pengar till Djurens Rätt? Läs mer om att testamentera här.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

22 oktober 2014

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem