Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Restaurangkedjan Oh Poké tar ställning för kycklingarna

Foto: Shutterstock

Svenska Oh Poké är ett av de senaste företagen att jobba med European Chicken Commitment (ECC). Genom att ta med kriterierna för ECC i sina inköp väljer Oh Poké därmed att ställa hårdare krav på välfärden inom kycklingindustrin.

Oh Poké har i dagsläget 12 restauranger i Stockholm och Uppsala men expanderar kraftigt och planerar att öppna över tio restauranger nästa år runt om i landet.

–  Vi står inför en stor expandering de kommande åren, och det är viktigt för oss att ha med djurvälfärden i vårt hållbarhetsarbete redan från början. Det känns självklart för oss att ta ställning för kycklingarna genom ECC. Det är viktigt för oss att visa vart vi står, säger Shadlee Ismail som är delägare och medgrundare av Oh Poké.

– Det är ett mycket glädjande besked att Oh Poké väljer att arbeta med ECC. Deras ställningstagande visar att de tar ett helhetsgrepp kring hållbarhetsfrågor och inkluderar kycklingarnas välfärd, säger Nora Ullman som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Läs mer om Oh Pokés arbete med ECC på deras hemsida.

Om European Chicken Commitment (ECC)

European Chicken Commitment är ett antal välfärdskriterier som ska öka kycklingarnas välmående. Bland kriterierna ingår bl.a. större yta för kycklingarna att röra sig på samt slopandet av snabbväxande turbokycklingar. I några länder med stark opinion för djurvälfärd, som Sverige, ingår också utevistelse som ett kriterium. Närmare 170 företag i Europa har valt att arbeta enligt ECC, bland dessa KFC, Pizza Hut, Joe & the Juice och Bastard Burgers.

vNathalie Söderström

Nathalie Söderström | Ansvarig för företagsrelationer

18 november 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem