Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Restaurangkedjan Pinchos säger nej till turbokycklingar

Pinchos

Restaurangkedjan Pinchos blir nästa företag att ta ställning för kycklingarna genom att ansluta sig till European Chicken Commitment (ECC). Kedjan som har runt 65 restauranger i Sverige, Norge, Danmark, Finland och i Tyskland säger därmed nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar ska få vistas utomhus.

Över 250 företag runt om i Europa har valt att ta ställning för kycklingarna genom att jobba med European Chicken Commitment. Dessa kriterier håller därmed på att bli den nya miniminivån för företag att ligga på när det kommer till välfärdsarbetet för kycklingarna. Nästa företag att ansluta sig till den växande skaran är app-restaurangen Pinchos. Genom att ta med ECC i sitt arbete för djuren säger de nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar ska få möjlighet att få komma ut i friska luften.

Mitt under pågående Kronfågel-skandal är det kanske mer tydligt än någonsin att företag behöver ta ställning för det ska ske en förändring för kycklingarna. Vi är väldigt glada över att Pinchos gör just detta genom att ansluta sig till ECC.
– Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer hos Djurens Rätt.

Om European Chicken Commitment

ECC är ett antal välfärdskriterier som tagits fram av Djurens Rätt tillsammans med ett 30-tal andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. I kriterierna ingår bland annat att kycklingarna ska få mer plats att röra sig på, inte använda sig av snabbväxande raser, att sittpinnar finns i stallarna och att skonsammare slaktmetoder används. Företagen ska ha uppfyllt kriterierna fullt ut senast 2026.

Nora Ullman

Nora Ullman | Specialist Företagsrelationer

16 september 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem