Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Så hjälpte Maia grisarna inför julen

Griskultingar

​​​​​​​För Maia har djuren alltid varit en hjärtefråga och hen har varit väldigt engagerad i djurrätts- och djurskyddsfrågor de senaste åren.

I Maias familj finns chinchillor, katter, kaniner, marsvin och en hamster men hen drömmer också om en hund. Maia kom i kontakt med Djurens Rätt via sociala medier och tyckte att organisationens värderingar och budskap passade de egna. Hen är 16 år och går första året på ett naturbruksgymnasium med inriktning mot djurvård. 

Djuren kan inte själva påverka sin situation utan det är vi människor som har ett ansvar för att se till så de har det bra, säger Maia. 

Inför julen startade hen en insamling på insamling.djurensratt.se, i samband med julkampanjen som lyfte grisarnas situation. 

Jag startade en insamling för grisarna för att jag bryr mig väldigt mycket om grisar och för att deras levnadssituation, som det ser ut nu, inte alls är bra. Jag vill gärna se en förändring där alla grisar mår bra och får utlopp för sina naturliga beteenden, säger Maia. 

Maia bjöd, via Facebook, in familj och vänner att bidra till insamlingen som nådde 1000 kr! Djurens Rätt tackar Maia för det fina initiativet!

Maia startade en insamling för djuren!

 

Det är enkelt att starta en egen insamling. Kanske fyller du snart år, ska gifta dig eller har något annat att fira? Passa gärna på att be om ett bidrag till arbetet för djuren istället för presenter. 

Sofia Säljö

Sofia Säljö | Ansvarig insamling privatpersoner

15 januari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem