Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Så kan du bidra till djurfri forskning!

Foto på vit kanin som tittar ut ur en metallbur.
Hundratusentals djur används i försök i Sverige varje år. Foto: unoL/Shutterstock

Möss som hotas med drunkning, råttor som görs beroende av droger och kaniner som töms på blod. Listan på de olika typer av försök som djur utsätts för kan göras lång – alldeles för lång. Stärk rösten för djurfri forskning genom att bli medlem i Djurens Rätt, eller ge en enskild gåva.

Idag, den 24 april, är det Försöksdjurens dag. En årlig temadag då vi lyfter vad som behöver göras för att vi ska nå ett samhälle där djur inte ses som försöksobjekt. Bara i Sverige används hundratusentals djur i försök varje år. Många av dessa försök innebär stort lidande, ibland till och med innan försöken ens påbörjas.

Djurens Rätt arbetar för ett avskaffande av djurförsöken, men så länge djurförsök utförs måste djurens förhållanden förbättras. Detta innebär inte att vi är emot vetenskaplig eller medicinsk utveckling – tvärtom. Flera djurfria metoder har visat sig vara effektivare, mer tillförlitliga och billigare än de metoder där djur används. Det som behövs är att Sveriges politiker vågar satsa mer på djurfri forskning. Du kan hjälpa till i det arbetet genom att visa att du står på djurens sida. Bli månadsgivare för djuren!

Håller du med om att djur inte är försöksobjekt? Bli månadsgivare och var en röst för de djur som används i försök. Tillsammans står vi upp för djurfri forskning!

Sofia Säljö

Sofia Säljö | Ansvarig insamling privatpersoner

20 april 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem