Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Saint Laurent Paris blir pälsfria

Foto: Shutterstock

Det franska modehuset Saint Laurent Paris är det senaste lyxvarumärket som gett besked om att de blir pälsfria. Under nästa år ska de sista pälsprodukterna vara borta.

Beskedet lämnades av ägarna, modehuset Kering, och det gäller förutom Saint Laurent Paris, tidigare Yves Saint Laurent, även det italienska klädföretaget Brioni. Andra varumärken som ingår i Kering-koncernen, som Gucci and Balenciaga, är redan pälsfria.

"Tiden har kommit att ta ytterligare ett tag mot att sluta använda päls i samtliga våra kollektioner. Världen förändras tillsammans med våra kunder och lyxvarumärken måste anpassa sig till detta”, sa Kerings vd François-Henri Pinault till media.

Djurens Rätt är en del av koalitionen Fur Free Alliance som arbetar internationellt för en pälsfri handel genom att öka medvetenheten hos allmänheten och klädföretag om de grymheter som pälsindustrin utsätter djur för. Tidigare har internationella varumärken som Prada, Armani, Michael Kors, Versace, Chanel och HUGO BOSS blivit pälsfria genom kontakt med Fur Free Alliance.

Totalt är det nu mer än 1 500 varumärken världen över som är pälsfria.

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Hjälp oss förändra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

24 september 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem