Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

San Francisco första större staden i världen som förbjuder pälsprodukter?

San Francisco första större staden i världen som förbjuder pälsprodukter?
Foto: Travel Stock/Shutterstock och Nettverk for dyrs frihet/Dyrebeskyttelsen Norge

Den 20 februari röstar San Francisco om att stoppa försäljningen av pälsprodukter i staden. Går förslaget igenom blir San Francisco den första större staden i världen som tar ställning mot försäljningen av päls!

Pådrivet av djurrättsorganisationer och lokalpolitiker Katy Tang så har det lagts fram ett förslag om att stoppa all försäljning av pälsprodukter i San Francisco. Den 20 februari röstar stadens förvaltningsråd om förslaget, som om det går igenom träder i kraft till den 1 juni 2019, det rapporterar tidningen San Francisco Chronicle.

Sedan tidigare har de mindre städerna West Hollywood och Berkeley, som liksom San Francisco också de ligger i delstaten Kalifornien, infört förbud, Men röstas det igenom skulle San Fransisco skulle bli den första större staden i USA – och troligen i hela världen – med ett sådant ställningstagande.

Under 2015 skrev vi om hur också São Paulo i Brasilien skulle ha infört ett förbud mot försäljningen av pälsprodukter, men det finns väldigt lite information om detta förbud och om det verkligen trädde i kraft. Vi kommer uppdatera nyheten så snart vi har den senaste informationen. Om förbudet i São Paulo gäller skulle det göra San Francisco till den fjärde i världen som har stoppat försäljningen av pälsprodukter.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

2 februari 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem