Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

SeaWorld öppnar temapark i Abu Dhabi – utan späckhuggare

Späckhuggare i havet
Foto: Tory Kallman/Shutterstock

Djurrättsaktivister har i många år kampanjat mot att Sea World håller späckhuggare i fångenskap och utnyttjas för vår underhållning. Nu öppnas en ny park, utan späckhuggare, i Abu Dhabi.

SeaWorld avslutade sitt avelsprogram efter lanseringen av dokumentären "Blackfish" som riktade stark kritik mot parkerna. SeaWorlds VD Joel Manby berättade för Associated Press i veckan att den planerade parken i Abu Dhabi är ett viktigt steg för bolagets övergång från späckhuggare till nya teman. "Det här är rätt tid att göra det som svänger vårt varumärke i en ny riktning", säger Manby.

Temaparken ska öppnas år 2022 på Abu Dhabi Yas Island, en konstgjord ö som snabbt håller på att bli ett nav för turism och underhållning. Men parken ska också ett forsknings-, djurräddnings- och rehabiliteringscenter öppnas och det sägs att temaparken ska fokusera på att utbilda besökare.

Det är ännu inte helt klart vilka djur som ska ingå i parken. Det kommer fortfarande att finnas akvarier, men man kommer också att utnyttja 3-D-teknik för att skapa en virtuell verklighet som kan ge besökarna en fördjupad upplevelse och insikt. "Vi kommer att investera hela kapitalet, men kompetensen kommer från SeaWorld", säger Khalifa Al Mubarak från Miral Asset Management som ska genomföra projektet tillsammans med Sea World.

Birgitta Wahlberg

Birgitta Wahlberg | Ansvarig för internationella frågor

16 december 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem