Seminarium i Almedalen: Hur främjar vi växtbaserad mat?
Vego har blivit en framgångsbransch och försäljningen av vegetarisk mat ökar kraftigt. Här samtalar några av Sveriges mest expansiva vegoföretag med riksdagspolitiker om hur politiken kan anpassas för att inte missgynna denna framgångsbransch. Hur kan vi främja växtbaserad mat?
Samtidigt som intresset för vego växer hos konsumenter finns många subventioner till animalieproduktion, som ger konkurrensnackdelar för växtbaserade alternativ till kött och mjölk. Vilka regler missgynnar företag som producerar vegoprodukter och hur kan det förändras? Hur kan politiken bli råvaruneutral, det vill säga så att den inte gynnar animaliska produkter framför växtbaserade? Hur kan vegoföretagen bidra till export, forskning och innovation?
De 25 första besökarna får en goodiebag.
Medverkande
Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör, Oatly
Fredrika Gullfot, grundare, Simris Alg
Lennart Bjurström, Heart of People and Process, Food for Progress
Magnus Oscarsson, riksdagsledamot, Kristdemokraterna
Per-Arne Håkansson, riksdagsledamot, Socialdemokraterna
Arrangörer
Djurens Rätt, Svensk Mat- och Miljöinformation och Vegonorm