Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Skottland förbjuder vilda djur på cirkus

Skottland förbjuder vilda djur på cirkus
Foto: Pyrozhenka/Shutterstock

Skottland har blivit den första riksdelen i Storbritannien som förbjuder vilda djur på cirkus. Förbudet röstades igenom i parlamentet under onsdagen.

Ledamöterna i Skottlands parlament röstade under gårdagen igenom ett förbud mot vilda djur på cirkus! Förslaget lades fram av parlamentsledamoten Roseanna Cunningham.

– Detta är en viktig lag som inte bara förhindrar vilda djur från att visas upp på cirkusar i Skottland i framtiden, men också visar världen att Skottland nu är ett av ett växande antal länder som inte längre tillåter att vilda djur användas på detta sätt.

Djurrättsorganisationer i Storbritannien hoppas nu att förbudet i Skottland ska inspirera England att göra samma sak. Där lades ett förslag om att förbjuda vilda djur på cirkus redan 2013, men trots ett brett stöd, både politiskt och bland allmänheten, så har lagförslaget ännu inte blivit verklighet.

Djurens Rätt arbetar genom kampanjen #IntePåCirkus för ett förbud mot vilda djur på cirkus i Sverige. Tre av fyra svenskar (75 procent) anser att Sverige inte bör tillåta att vilda djur används på cirkusar.

Källa

Scotland bans use of wild animals in travelling circuses, The Guardian, 20 december 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

21 december 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem