Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Skräckbilder stänger ner slakteri

Säg nej till djurplågeri - välj vego
Foto: Animal Rights Belgique & France

Ett slakteri i Belgien har tvingats stänga ner, om än tillfälligt, efter att organisationen Animal Rights kunnat avslöja det grova djurplågeri som djuren utsatts för på slakteriet. Den ansvariga ministern tog beslutet några timmar efter att filmerna släpptes.

Organisationen Animal Rights har tidigare kunnat avslöja djurplågeri på slakterier i Belgien. Denna gång är det ett slakteri i staden Izegem som föder upp och slaktar nötkreatur som har avslöjats.

I filmerna visas en grym och hänsynslös verklighet upp. Djur blir slagna och drabbas av panik när de ser andra djur hängas upp för slakt. Och även om djuren ska slaktas med bedövning så används inte bedövning på rätt sätt.

Här kan du se hela filmen

Vi vill varna för obehagliga bilder.

Slakteriet i Izegem stängdes, om än tillfälligt, bara några timmar efter att filmerna släppte.

– På grund av filmerna och vår egen inspektion har vi beslutet att stänga slakteriet, sa den ansvariga ministern Ben Weyts till tv-kanalen VTM.

Slakteriet väntas öppnas igen efter att kontroller har genomförts - så som det brukar gå till i fall som detta - men redan har flera livsmedelskedjor beslutat att inte längre köpa in produkter från företaget som äger slakteriet.

Källor

Opnieuw schokkende beelden uit slachthuis, VTM, 12 september 2017

Sluit het runderslachthuis in Izegem, Animal Rights, 12 september 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

12 september 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem