Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Solresor säger nej till delfinarier

Solresor säger nej till delfinarier
Foto: lornet/Shutterstock

Delfiner far illa på delfinarier, det begränsade utrymmet och otillräcklig stimulans leder till stress och stereotypa beteenden. Glädjande nog tar nu ytterligare en resebyrå nu ställning mot delfinarierna!

Frågan om djurvänlig turism, att resenärer gör etiska val och undviker evenemang där djur används som underhållning, blir mer och mer aktuell. Flera resebyråer har redan tagit djurvänliga steg, som att säga nej till att marknadsföra och/eller sälja biljetter till elefantridning.

Delfinarier, med delfinshower och möjligheten att simma med delfiner, är ett annat område som blir mer och mer ifrågasatt och Djurens Rätt har varit i kontakt med olika svenska resebyråer för att få svar på hur de ställer sig till delfinarier.

Solresor är en av de resebyråer som i kontakt med Djurens Rätt nu bekräftar att de inte säljer eller marknadsför delfinarier:

”Solresor stödjer inte djur i fångenskap och marknadsför inte heller utflykter till delfinshower. Vi anser, precis som Djurens Rätt, att delfiner hör hemma i sin naturliga miljö och ska inte hållas i fångenskap med en stressad tillvaro och för litet utrymme. Djur hör hemma i det fria. ”

Hela listan på resebyråer finner du här 

Djurens Rätts upprop där det går att protestera mot att resebyråer säljer biljetter till delfinarier har i dagsläget fått närmare 18 000 personer att ta ställning för delfinerna och vi hoppas att ännu fler resebyråer kommer att ta ställning mot att djur används som underhållning.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

19 april 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem