Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Späckhuggarunge född till ett liv i fångenskap på kritiserade nöjesparken Loro Parque

Späckhuggaren Morgan har fött en unge. De två hålls på Loro Parque, samma nöjespark som resekoncernen Thomas Cook Group nyligen meddelade att de kommer att sluta sälja resor till på grund av kritik mot djurhållningen.

Späckhuggaren Morgan föddes i frihet, hittades undernärd 2010 och togs hand om hand i Nederländerna med ambitionen att hon längre fram skulle kunna släppas tillbaka till ett liv i det fria. Men de hände aldrig, och istället skickades hon runt mellan djurparker- och hamnade 2011 på den kritiserade nöjesparken Loro Parque. Där har hon nu fött en unge till ett liv i fångenskap.

Morgan och hennes unge hålls på Loro Parque på Teneriffa tillsammans med fem andra späckhuggare som ägs av SeaWorld-koncernen. Parken har kritiserats av många, och vi har vid flera tillfällen lagt ut filmer som visar hur delfiner och späckhuggare far illa på Loro Parque.

Tidigare i år meddelade också resekoncernen Thomas Cook Group att de slutar sälja resor till just Loro Parque och flera andra resebyråer har också tagit ställning för delfiner och späckhuggare i fångenskap. Men många gör det fortfarande inte.

Den förlegade synen på djur som underhållning måste upphöra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

25 september 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem