Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Stella McCartney lanserar hållbar fejkpäls

Fejkpäls görs ofta av plast och ses därför inte alltid som ett hållbarare alternativ än äkta päls, trots att den äkta pälsen produceras med väldigt etiskt tveksamma metoder. Stella McCartney blir nu den första modedesignern att lansera ett hållbarare alternativ till fejkpäls, delvis baserat på växtfibrer. Både bra för djuren och miljön!

Stella McCartney har sedan starten haft etiska riktlinjer kring de val av textil hon använder. Den nya “pälsen” KOBA® faux fur av ECOPEL görs av återvunnen polyester och upp till 100 % växtfibrer från DuPont™ Sorona®. Plagget kan återvinnas efter dess långa livstid samtidigt som det genererar upp till 63 % mindre växthusgasutsläpp än andra syntetiska pälsar. 

Stella McCartney kommenterar lanseringen så här:

Jag är oerhört exalterad över den här nya miljövänliga, biobaserade pälsfria pälsen. Det är ett nytt stort steg mot en framtid av mode som är hållbart och djurfritt. 

Renee Henze, Global Marketing Director på DuPont™ Biomaterials säger att Stella McCartney leder modeindustrin iväg från djurbaserade pälsar. Den första KOBA®-pälsen kommer lanseras under 2020.

Anna Harenius

Anna Harenius | Sakkunnig

7 oktober 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem