Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Succékampanjen Veganuari kommer till Sverige

Succékampanjen Veganuari kommer till Sverige

Veganuary är kampanjen som startades i Storbritannien 2014 och som fått mer än 100 000 personer runt om i världen att prova veganskt under en månad. Nu tar Djurens Rätt Veganuary till Sverige under namnet Veganuari.

Veganuari finns till för alla som vill inleda det nya året grönare. Genom att anta utmaningen får de som deltar veckomenyer, erbjudanden och inspiration direkt till sin inkorg under hela månaden.

– Många är öppna för förändring i samband med ett nytt år. Veganuari är ett utmärkt tillfälle för alla som funderat på att prova veganskt att göra slag i saken, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

Vad vi väljer att lägga på tallriken är ett av de mest betydelsefulla valen vi kan göra. Det är inom livsmedelsproduktionen flest antal djur dödas och vad vi äter har en väldigt stor påverkan på klimatet. Idag väljer upp mot var tionde svensk vego och intresset för att välja vego har ökat kraftigt de senaste åren.

– Genom att välja veganskt räddar varje människa tusentals individer. Den veganska maten är dessutom hälsosam, näringsriktig, variationsrik och smakar gott. Gör som tusentals andra, anta utmaningen!, säger Benny Andersson.

Mer information om Veganuari och en möjlighet att anta utmaningen finns på www.veganuari.se.

Kampanjen är ett samarbete med organisationen Veganuary.com.

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Chef Djurvänlig konsumtion

28 december 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem