Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Sveriges största djurrättsorganisation fortsätter växa

Unga människor på en trappa
Foto från Djurens Rätts projekt Förändra! som syftar till att engagera ungdomar och tillgängliggöra aktivism

Djurens Rätt, Sveriges största djurskydds- och djurrättsorganisation, gör ännu ett starkt år och växer med omkring 2 600 medlemmar. Organisationen har ökat med 33 % under de senaste fem åren och djurrätt och veganism är frågor som engagerar. Vid årsskiftet 2016-2017 landade medlemssiffran på 42 478 medlemmar.

– Särskilt kul att se är att frågan om djurs rättigheter når så brett. Våra medlemmar är spridda i alla åldrar men i år har vi sett en stor ökning bland våra allra yngsta medlemmar. Vår barnklubb Rädda Djuren-klubben har mer än fördubblat sitt medlemsantal på bara två år och har nu över 2 400 medlemmar som vill rädda djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Den totala medlemsökningen 2016 landade på 6,5 procent eller 2 587 medlemmar, och ökningen syns i hela landet.

Frågor som engagerar

Frågor som EU:s plågsamma djurtransporter, burägg, påskfjädrar och djur på cirkus har fått stor uppmärksamhet under året genom Djurens Rätt. Dessutom är veganism en trend som är här för att stanna. Allt fler väljer vego och under 2017 anordnar Djurens Rätt mässan Vegovision på hela tre platser runt om i landet.

Förebilder som YouTube-stjärnan Therése Lindgren har haft en stor inverkan på den unga målgruppen när det gäller att sprida budskap om djurrätt och veganism. Nyligen samlade Therése Lindgren, tillsammans med sina följare, in över en halv miljon kronor till Djurens Rätt.

– Kraften i att vara många som engagerar sig blir sällan så tydlig som när Therése tillsammans med oss engagerar sina följare att skänka ett bidrag till arbetet för djuren. Det var flera tusen personer som var med och bidrog och vi är så tacksamma över att så många står upp för djurs rättigheter, säger Camilla Björkbom.

Djurens Rätt bildades 1882 och arbetar under parollen ”Alltid på djurens sida”. De prioriterade arbetsområdena är djurförsök, pälsindustrin, djur i livsmedelsindustrin samt djurvänlig konsument.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | fd kommunikationschef

23 januari 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem