Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Sveriges största sushikedja fasar ut buräggen

vSveriges största sushikedja blir buräggsfria
Foto: Shutterstock

Sushi Yama är Sveriges ledande sushikedja och har sedan starten 2008 bland annat hunnit med att utöka sitt vegoutbud. De har lovat att bli buräggsfria till april 2019 och arbetar med omställningen nu.

– Kan man skapa en bättre tillvaro för djuren så ska man, därför kommer vi att fasa ut buräggen hos oss till första april i år. Håll utkik på vår hemsida i slutet av mars för mer information om vårt ställningstagande i den här viktiga frågan, säger Danny Barsoum som är Chief Brand Officer på Sushi Yama om beslutet.

– Det är positivt att Sushi Yama som den första svenska sushikedjan meddelar att de vill fasa ut buräggen, vi ser fram emot när det implementeras i april, säger Sara Aall Campbell som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Sedan Djurens Rätt inledde arbetet med buräggsfrågan år 2008 så spenderade 40 % av hönorna i Sverige sina liv i burar. Idag ligger siffran på rekordlåga 10,9 % vilket betyder att det för första gången i modern tid är mindre än 1 miljon hönor som lever på ett gallergolv med en yta mindre än en iPad.

– Positiva siffror men den behöver komma ner på 0 %, säger Sara Aall Campbell. 

Djurens Rätt informerar löpande företag om vilka förhållanden som djuren i livsmedelsindustrin lever under och vad vilka beslut företag kan fatta som bidrar till en mer djurvänlig värld.

Nathalie Söderström

Nathalie Söderström | Ansvarig för företagsrelationer

1 februari 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem