Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Sveriges Veterinärförbund: avveckla minkfarmerna

I ett uttalande ställer sig nu Sveriges Veterinärförbund bakom uppmaningen att förbjuda den svenska pälsdjursuppfödningen.

På sin hemsida skriver Sveriges Veterinärförbund:

"Sveriges Veterinärförbund vill härmed uttrycka sitt stöd för de drygt 120 forskare, veterinärer och övriga akademiker som i en debattartikel publicerad i Dagens Nyheter den 26:e september uppmanade svenska politiker att förbjuda minkuppfödning i bur.

I Nederländerna har nyligen ett historiskt beslut fattats sedan coronaviruset börjat spridas på minkfarmer; om ett halvår ska pälsindustrin i landet vara avvecklad. Beslutet är viktigt, främst av djurskyddsskäl. Debattörerna uppmanar i artikeln svenska politiker att låta sig inspireras av detta beslut och Sveriges Veterinärförbund instämmer i denna uppmaning."

I debattinlägget på Dagens Nyheter skrev i lördags mer än hundra veterinärer och akademiker att Sveriges politiker borde inspireras av beslutet i Nederländerna om att avveckla landets pälsdjursproduktion. ”Vi uppmanar svenska politiker att stå upp för djurskyddslagen och förbjuda minkuppfödning i bur” skrev debattörerna på DN Debatt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

29 september 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem