Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Tack för årets sommarturné!

Sommarturné-volontärer i Varberg

På sommaren jobbar Djurens Rätt som ett turnerande band, fast istället för att packa ner instrument har vi med oss informationsmaterial och engagerade volontärer. I år genomförde vi en stadsturné anpassad efter situationen med Covid-19. Från Luleå i norr till Karlskrona i söder lyfte vi Djurens Rätts frågor och pratade om djurvänliga val.

Förra sommaren uppmärksammade vi kycklingarnas situation och så har det varit även under årets sommarturné. Från maj till september drev vi kampanjen 99 miljoner, vars namn syftar till antalet individer som årligen dödas i svensk kycklingindustri. Frågan om kycklingarna väcker engagemang och känslor. Många vi träffade uttryckte förvåning över hur kycklingarna i Sverige får hållas och ifrågasatte ätandet av kycklingarna.

Sommarturné 2020

En av sommarturnéns höjdpunkter var utmaningen Kycklingfri sommar. Det mest effektiva sättet att förändra för kycklingarna är att välja bort dem från tallriken och för att göra det så enkelt som möjligt lanserade vi utmaningen i maj. Omkring 2 300 personer antog utmaningen under sommarmånaderna och valde att skippa kyckling i 21 dagar. Under tre veckor fick deltagarna recept, tips och inspirerande info på mail.

Sommarturné 2020

Det var femtonde året i rad som Djurens Rätt genomförde sin sommarturné, Sveriges förmodligen största ideella informationssatsning. I år mötte vi dock en stor och oväntad utmaning. Coronapandemin kom och drabbade vårt samhälle på ett sätt som ingen hade föreställt sig. Men arbetet för djuren fortsätter i alla väder. Vi fick ställa om våra kickoffer till digitala event och anpassade våra turnéstopp efter förutsättningarna. Nu är det viktigare än någonsin att uppmärksamma hur djuren behandlas och vilka konsekvenser det får eftersom den industriella djuruppfödningen är en av de främsta riskfaktorerna för pandemier. Djurens Rätt kommer att fortsätta lyfta den kopplingen och inspirera människor att välja vego, för djuren, klimatet och folkhälsans skull.

Sommarturné 2020

Drivkraften bakom turnétåget var fyra turnécoacher och ett stort gäng ovärderliga volontärer. Vi pratar om över 100 eldsjälar som hängde på. Tillsammans har vi hjälpts åt, jobbat långa dagar, samtalat och diskuterat, påverkat och inspirerat och framförallt gjort Djurens Rätts sommarturné möjlig.

Sommarturné 2020

Nu är det dags att packa ner turnéutrustningen tills det är dags igen nästa år. Vi tackar för en fin sommar som bjudit på både sol, regn och förändring för djuren. Vi vill också passa på att tacka och välkomna dig som är ny medlem i Djurens Rätt. Tillsammans kämpar vi för djuren varje dag. Här kan du läsa om dina medlemsrabatter och här kan du hitta mer information om att bli aktiv inom Djurens Rätt.

Mer information om turnén och kampanjen hittar du på sommarturnéns sida och här kan du se bilder från årets turné

Ta en titt på var vi befann oss sommaren 2020! 

Coral Ricote

Coral Ricote | Kampanjchef

1 oktober 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem